Udvidet returret til d. 31. januar 2022
Nikolaj og det slimede eksplosive bogstavmonster af Jesper Sehested

Nikolaj og det slimede eksplosive bogstavmonster - Bog

Bag om Nikolaj og det slimede eksplosive bogstavmonster

Har dit barn svært ved at lære at læse og stave? Måske viser dit barn tegn på ordblindhed? Højtlæsningsbogen ‘Nikolaj og det slimede eksplosive bogstavmonster’ hjælper dit barn i 1.-3. klasse med at sat ord på de tanker og følelser, når bogstaverne driller i skolen. Med en tidlig indsats får dit barn allerede i en tidlig alder forståelse for at det er okay at have svært ved noget. Det har alle. Samtidig hjælper bogen og dens spørgsmål til historien også dit barn med at finde ud af, hvad dit barn er god til. For alle er gode til noget. Med en accept af at det er helt i orden at have svært med at knække læsekoden, vil dit barn blive bedre rustet til lægge kræfter i at blive bedre til at læse og stave. Bogens hovedperson Nikolaj kæmper med at forstå bogstaverne og deres lyde i skolen. Han bliver sur, trist og frustreret. Han forfølges af et monster, som viser sig, hver gang han forsøger at læse. Da han forstår, hvorfor monsteret driller ham, begynder han at handle anderledes. Bogen er skrevet af Jesper Sehested, der selv har oplevet kampen mod bogstaverne på egen krop. Inden han startede i skole havde han talebesvær, men gik i en specialbørnehave, hvor de andre børn også havde svært ved at tale. Det var derfor først da Jesper begyndte i folkeskolen, at han følte sig dum og anderledes. Her kunne hans kammerater godt lære alfabetet og sige de rigtige bogstavslyde, men det kunne Jesper ikke. Han afsluttede folkeskolen med i 9. klasse at få 71 fejl ud af 92 mulige i diktat. I dag står ​Jesper bag hjemmesiden Etlivsomordblind.dk, har holdt foredrag for over 10.000, om ‘Fra 71 fejl i diktat til uddannelse ... og nu forfatter’. Med ‘Nikolaj og det slimede eksplosive bogstavmonster viser Jesper de yngste elever, at det er helt i orden at have svært med bogstaverne og de ikke er de eneste, som betyder noget, når man går i skole. “Min søn kunne genkende sig selv flere gange i historien. Han troede, det var ham, der blev skrevet om.” - Helle J., forælder til søn i 2. klasse. “Bogen fortalte mine børn, at man ikke er forkert og man er ikke alene. Der er altid en eller anden ting man er god til, som man kan lære andre, der er mindre gode til det.” - Pia C., forælder til søn i 3. klasse og datter i 4. klasse “Min søn forstod, at ‘uhensigtsmæssig’ adfærd blandt børn ikke er selvvalgt, men den kommer fordi situationer bliver uoverskuelige og spidser til, når ‘bogstavemonstret’ viser sig fra sin værste side!” - Yoanna S., forælder til dreng i 3. klasse

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788799984190
 • Indbinding:
 • Hardback
 • Sideantal:
 • 119
 • Udgivet:
 • 1. Oktober 2020
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 154x218x14 mm.
 • Vægt:
 • 371 g.
 • BLACK NOVEMBER
  199,95 kr.
 • 39,95 kr.
Betal med Dankort på Tales.dkBetal med Visa eller Visa Electron på Tales.dkBetal med Mastercard på Tales.dkBetal med MobilePay på Tales.dk
 • 1-2 hverdage
 • 1. December 2021
Beskrivelse af Nikolaj og det slimede eksplosive bogstavmonster
Har dit barn svært ved at lære at læse og stave? Måske viser dit barn tegn på ordblindhed?

Højtlæsningsbogen ‘Nikolaj og det slimede eksplosive bogstavmonster’ hjælper dit barn i 1.-3. klasse med at sat ord på de tanker og følelser, når bogstaverne driller i skolen. Med en tidlig indsats får dit barn allerede i en tidlig alder forståelse for at det er okay at have svært ved noget. Det har alle.
Samtidig hjælper bogen og dens spørgsmål til historien også dit barn med at finde ud af, hvad dit barn er god til. For alle er gode til noget.

Med en accept af at det er helt i orden at have svært med at knække læsekoden, vil dit barn blive bedre rustet til lægge kræfter i at blive bedre til at læse og stave.

Bogens hovedperson Nikolaj kæmper med at forstå bogstaverne og deres lyde i skolen. Han bliver sur, trist og frustreret. Han forfølges af et monster, som viser sig, hver gang han forsøger at læse. Da han forstår, hvorfor monsteret driller ham, begynder han at handle anderledes.

Bogen er skrevet af Jesper Sehested, der selv har oplevet kampen mod bogstaverne på egen krop. Inden han startede i skole havde han talebesvær, men gik i en specialbørnehave, hvor de andre børn også havde svært ved at tale.

Det var derfor først da Jesper begyndte i folkeskolen, at han følte sig dum og anderledes. Her kunne hans kammerater godt lære alfabetet og sige de rigtige bogstavslyde, men det kunne Jesper ikke. Han afsluttede folkeskolen med i 9. klasse at få 71 fejl ud af 92 mulige i diktat.

I dag står ​Jesper bag hjemmesiden Etlivsomordblind.dk, har holdt foredrag for over 10.000, om ‘Fra 71 fejl i diktat til uddannelse ... og nu forfatter’. Med ‘Nikolaj og det slimede eksplosive bogstavmonster viser Jesper de yngste elever, at det er helt i orden at have svært med bogstaverne og de ikke er de eneste, som betyder noget, når man går i skole.

“Min søn kunne genkende sig selv flere gange i historien. Han troede, det var ham, der blev skrevet om.” - Helle J., forælder til søn i 2. klasse.

“Bogen fortalte mine børn, at man ikke er forkert og man er ikke alene. Der er altid en eller anden ting man er god til, som man kan lære andre, der er mindre gode til det.” - Pia C., forælder til søn i 3. klasse og datter i 4. klasse

“Min søn forstod, at ‘uhensigtsmæssig’ adfærd blandt børn ikke er selvvalgt, men den kommer fordi situationer bliver uoverskuelige og spidser til, når ‘bogstavemonstret’ viser sig fra sin værste side!” - Yoanna S., forælder til dreng i 3. klasse
Brugerbedømmelser af Nikolaj og det slimede eksplosive bogstavmonster


Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.