Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Psykomotoriske grundøvelser - Ingrid Arild Jensen - E-bog

- Metodiske og teoretiske perspektiver

Bag om Psykomotoriske grundøvelser

Bogen her handler om indre sansning og egen impuls til bevægelse som grundsten for glæden ved bevægelse. Den sætter fokus på en systematisering af de grundlæggende principper bag psykomotoriske grundøvelser – heri afsættet i den motoriske udvikling. Har man denne forståelse, kan øvelserne justeres på mange måder, sådan at det dynamiske, kreative og undersøgende element kan få sin plads inden for grundøvelsernes noget faste ramme. Forfatteren beskriver både teoretiske og metodiske perspektiver på grund­øvelser. Der indgår løbende didaktiske overvejelser, og bogen kan derfor fungere som en grundbog indenfor psykomotorikken og kan læses på den måde, men kan også anvendes som opslagsbog, da der er grundige øvelsesbeskrivelser med fotos. Der er derfor rig mulighed for at sammensætte øvelsesprogrammer. Første del fokuserer på psykomotorikkens historiske rødder og meto­diske grundlag. Anden del fokuserer på teoretiske perspektiver og på nyere forskning, der knytter an til det psykomotoriske arbejde. Tredje del består af 15 grundlæggende psykomotoriske grundøvelser.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788772162355
  • Udgivet:
  • 18. Maj 2021
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Fordelspris

Beskrivelse af Psykomotoriske grundøvelser

Bogen her handler om indre sansning og egen impuls til bevægelse som grundsten for glæden ved bevægelse.

Den sætter fokus på en systematisering af de grundlæggende principper bag psykomotoriske grundøvelser – heri afsættet i den motoriske udvikling. Har man denne forståelse, kan øvelserne justeres på mange måder, sådan at det dynamiske, kreative og undersøgende element kan få sin plads inden for grundøvelsernes noget faste ramme.

Forfatteren beskriver både teoretiske og metodiske perspektiver på grund­øvelser. Der indgår løbende didaktiske overvejelser, og bogen kan derfor fungere som en grundbog indenfor psykomotorikken og kan læses på den måde, men kan også anvendes som opslagsbog, da der er grundige øvelsesbeskrivelser med fotos. Der er derfor rig mulighed for at sammensætte øvelsesprogrammer.

Første del fokuserer på psykomotorikkens historiske rødder og meto­diske grundlag. Anden del fokuserer på teoretiske perspektiver og på nyere forskning, der knytter an til det psykomotoriske arbejde. Tredje del består af 15 grundlæggende psykomotoriske grundøvelser.

Forlagets beskrivelse af Psykomotoriske grundøvelser

Afspændingspædagogikken – som i dag kaldes psykomotorik – henter sin inspiration fra både dans, teater og det lægelige perspektiv på afspænding, og fagets rødder går mere end 150 år tilbage.

Psykomotoriske grundøvelser kan betragtes som en grundbog indenfor psykomotorikken og kan læses på den måde, men kan også anvendes som opslagsbog, da der er grundige øvelsesbeskrivelser med fotos. Der er derfor rig mulighed for at sammensætte øvelsesprogrammer.

Bogen er inddelt i tre dele:

Første del fokuserer på psykomotorikkens historiske rødder og meto­diske grundlag. Der beskrives samfundsmæssige udfordringer, hvor psy­komotorikken som faglighed har sin relevans, samt problemstillinger, hvor det kan være gavnligt at arbejde med psykomotoriske grundøvelser.

Anden del fokuserer på teoretiske perspektiver og på nyere forskning, der knytter an til det psykomotoriske arbejde. Her beskrives, hvordan psykomotoriske grundøvelser kan bringes i anvendelse som afsæt til den frie og eksperimenterende bevægelse. Der udfoldes didaktiske læringsmæssige perspektiver om kropslige læreprocesser.

Tredje del fokuserer på 15 grundlæggende psykomotoriske grundøvelser. Derudover er der tre videoeksempler på psykomotoriske grundøvelser sammensat til bevægelsesserier. Her bruges QR-kode. Her gennemgås reviderede øvelsesbeskrivelser fra Bret Hart-Burton systemets ”afslapnings- og åndedrætsøvelser” ved Mulle Wagn.

Bogens forfattere er Ingrid Arild Jensen, Malene Norup Stolpe, Lene Knudsen, Henriette Nikolaisen, Birgit Dines Johansen, Steen Rank Petersen og Ruth Ryborg.

Brugerbedømmelser af Psykomotoriske grundøvelser



Find lignende bøger
Bogen Psykomotoriske grundøvelser findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.