Bag om Low fodmap diet – giver ro i maven 3
Low FODMAP diet går ud på at begrænse en gruppe af kulhydrater, de såkaldte FODMAPs (Fermentable Oligo-, Di-, Mono-saccharides And Polyoles), der ofte giver problemer, når man lider af irritabel tarm (IBS). Ved at følge Low FODMAP diet vil de fleste med IBS reducere oppustethed, have færre mavesmerter, mindre maverumlen og luftudvikling.
Denne bog er nummer tre i rækken af de populære bøger Irritabel tarm – Low FODMAP diet – giver ro i maven. Low FODMAP diet følger man normalt i 4-6 uger, hvorefter fødevarer med et højt indhold af FODMAPs reintroduceres eller genindføres. Denne bog giver dig enkle og brugbare redskaber til, hvorledes man bedst følger diæten og efterfølgende reintroducerer de enkelte FODMAPs. Man kan herved danne sig et overblik over, hvilke fødevarer der tolereres og i hvilke mængder.
Bogen giver mange gode råd om livsstil og andre behandlingsformer ved IBS baseret på den nyeste forskning og forfattergruppens mangeårige erfaring og viden om behandling af IBS. Ved at følge de mange råd i bogen kan man selv bidrage til at opnå en bedre livskvalitet (self-care), selvom man har IBS. Low FODMAP diet henvender sig først og fremmest til personer med diagnosen irritabel tarm, men også pårørende og fagfolk, der vejleder patienter med diagnosen, kan med fordel anvende bogen.
Om forfatterne
Alle forfatterne er uddannede kliniske diætister og har yderligere en tillægsuddannelse i low FODMAP diet fra King’s College, London.
Mette Borre er ansat på Aarhus Universitetshospital med speciale i lever- og mave-tarm-sygdomme.
Lisbeth Jensen er ansat på Herlev Universitetshospital med ernæringsbehandling ved mave-tarm-kanalens sygdomme som speciale.
Cæcilie Gamsgaard Seidel arbejder som privatpraktiserende diætist med mave-tarm-sygdomme som speciale i eget firma, DiætistCentret.
Stine Junge Albrechtsen arbejder som privatpraktiserende diætist med mave-tarm-sygdomme som speciale i eget firma, Guided by Stine.
E-bogen er lavet i fixed format.
Vis mere