Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Morgenstjernen - Karl Ove Knausgard - E-bog

Bag om Morgenstjernen

En stor roman om livet og døden og alt det, vi ikke forstår. Det er en varm sommeraften i august. Litteraturprofessoren Arne er sammen med sin hustru, kunstneren Tove og deres børn i et feriehus på landet. Ferien er snart slut, og deres ven, rigmandssønnen Eigil, opholder sig i et sommerhus i nærheden. Et andet sted i Norge er præsten Kathrine på vej hjem fra et seminar, men følger en impuls og indlogerer sig på et hotel i stedet for at tage hjem til familien. Ud over Arne, Eigil og Kathrine møder vi også Emil, Iselin, Solveig, Jostein, Turid og Vibeke, der hver især bakser med deres egne problemer i deres egne liv. Denne augustaften dukker en gigantisk stjerne op på himlen over dem. Hvad er det for et fænomen? Alle taler om stjernens enorme kraft, men har forskellige opfattelser af, hvad de oplever. Og så går livet videre, dog ikke helt som før, fordi usædvanlige hændelser begynder at ske. "Morgenstjernen" følger ni mennesker henover to afgørende dage i deres liv. Det er Karl Ove Knausgårds første roman siden afslutning på det store autofiktive projekt "Min kamp" i 2013.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788711995228
 • Udgivet:
 • 27. November 2020
 • Straks på e-mail.

Normalpris

Fordelspris

Anmeldelser af Morgenstjernen

  Beskrivelse af Morgenstjernen

  En stor roman om livet og døden og alt det, vi ikke forstår.

  Det er en varm sommeraften i august. Litteraturprofessoren Arne er sammen med sin hustru, kunstneren Tove og deres børn i et feriehus på landet. Ferien er snart slut, og deres ven, rigmandssønnen Eigil, opholder sig i et sommerhus i nærheden. Et andet sted i Norge er præsten Kathrine på vej hjem fra et seminar, men følger en impuls og indlogerer sig på et hotel i stedet for at tage hjem til familien.

  Ud over Arne, Eigil og Kathrine møder vi også Emil, Iselin, Solveig, Jostein, Turid og Vibeke, der hver især bakser med deres egne problemer i deres egne liv. Denne augustaften dukker en gigantisk stjerne op på himlen over dem. Hvad er det for et fænomen? Alle taler om stjernens enorme kraft, men har forskellige opfattelser af, hvad de oplever. Og så går livet videre, dog ikke helt som før, fordi usædvanlige hændelser begynder at ske.

  "Morgenstjernen" følger ni mennesker henover to afgørende dage i deres liv. Det er Karl Ove Knausgårds første roman siden afslutning på det store autofiktive projekt "Min kamp" i 2013.

  Brugerbedømmelser af Morgenstjernen

  • Birthe T. 27. Marts 2021

   Fantastisk personbeskrivelse af forskellige mennesker. Giver mere visdom end mange psykologiske fagbøger. Sprudlende og rigt sprog. Afsluttes med en fabuleren over døden, troen og et tilfældigt men berigende møde. Absolut anbefalende læsning.

  • Annette T. 26. Marts 2021

   Karl Ove Knausgård har skrevet en fantastisk roman om liv og død og om, hvordan forskellige menneskers livsvilkår møder hinanden.
   Jeg blev afsnit efter afsnit overrasket over, hvordan Knausgård beskrev, hvordan de ni personer på den ene eller anden måde var impliceret i hinandens liv.
   Undervejs fik jeg lyst at hoppe videre til den første persons næste historie, da jeg i starten tænkte, det her lyder lidt af en krimi roman.
   Men det var den på ingen måde og jeg blev imponeret over, hvordan Knausgård samler trådene om liv og død i det sidste afsnit “Esay”


  Find lignende bøger
  Bogen Morgenstjernen findes i følgende kategorier:

  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.