Udvidet returret til d. 31. januar 2024

Overvågningskapitalismens tidsalder - Shoshana Zuboff - E-bog

- Kampen for en en menneskelig fremtid ved magtens nye frontlinje

Bag om Overvågningskapitalismens tidsalder

Overvågningskapitalismens tidsalder er en epokegørende og øjenåbnende gennemgang af den forretningsmodel, som den digitale verden bygger på. Enorm rigdom og magt er i dag koncentreret i nye markeder, hvor overvågning af og forudsigelser om vores adfærd bliver købt og solgt. Shoshana Zuboff betegner fænomenet overvågningskapitalisme og kalder det for en lige så stor omvæltning af den menneskelige tilværelse i dag, som den industrielle revolution var det i det 20. århundrede. Der er tale om en hidtil uset magtkonstellation karakteriseret ved ekstreme koncentrationer af viden uden demokratisk tilsyn – og prisen er vores frihed. Med begrænset modstand fra lovgivning og samfund truer overvågningskapitalismen vores nutid og vil dominere vores fremtid – hvis vi tillader det. Om forfatteren Shoshana Zuboff er amerikansk socialpsykolog, filosof og professor emerita på Harvard Business School samt ekspert i den digitale revolution. Hun har udgivet en lang række bøger i spændingsfeltet mellem teknologi, psykologi, filosofi og økonomi, og i 1988 skrev hun The age of the Smart Machine: the Future of Work and Power, som blev et skelsættende hovedværk om computeriseringen af vores arbejde og liv.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788793773486
 • Udgivet:
 • 20. Juni 2019
 • Straks på e-mail.

Normalpris

 • BLACK NOVEMBER

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Overvågningskapitalismens tidsalder

Overvågningskapitalismens tidsalder er en epokegørende og øjenåbnende gennemgang af den forretningsmodel, som den digitale verden bygger på.

Enorm rigdom og magt er i dag koncentreret i nye markeder, hvor overvågning af og forudsigelser om vores adfærd bliver købt og solgt. Shoshana Zuboff betegner fænomenet overvågningskapitalisme og kalder det for en lige så stor omvæltning af den menneskelige tilværelse i dag, som den industrielle revolution var det i det 20. århundrede. Der er tale om en hidtil uset magtkonstellation karakteriseret ved ekstreme koncentrationer af viden uden demokratisk tilsyn – og prisen er vores frihed. Med begrænset modstand fra lovgivning og samfund truer overvågningskapitalismen vores nutid og vil dominere vores fremtid – hvis vi tillader det.

Om forfatteren
Shoshana Zuboff er amerikansk socialpsykolog, filosof og professor emerita på Harvard Business School samt ekspert i den digitale revolution. Hun har udgivet en lang række bøger i spændingsfeltet mellem teknologi, psykologi, filosofi og økonomi, og i 1988 skrev hun The age of the Smart Machine: the Future of Work and Power, som blev et skelsættende hovedværk om computeriseringen af vores arbejde og liv.

Brugerbedømmelser af Overvågningskapitalismens tidsalder

 • Karina H. 9. April 2022

  Fantastisk bog med skræmmende perspektiver

 • Daniela N. 24. April 2020

  En bog, som skal læses.


Find lignende bøger
Bogen Overvågningskapitalismens tidsalder findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.