Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Metakognitiv terapi gør lige nu sit indtog verden over, og forskerne er begejstrede. Terapien har dokumenteret effekt på depression, og studier viser, at så mange som 70-80 % af alle depressive kureres helt – og det endda på rekordtid. Denne bog henvender sig både til den, der lider af depression, og den, der gerne vil lære at tackle sine negative tanker.Det er en udbredt opfattelse, at den bedste måde at takle kriser på er at bearbejde dem. Vi taler, tænker og analyserer i et væk i et forsøg på at tømme rygsækken for ’dårlig bagage’. Men det er en forkert, omend fasttømret antagelse. Psyken skal ikke betragtes som en rygsæk. Der sker ingen ophobning, og det er ikke nødvendigt at ’rydde op’ for at komme videre med sit liv efter en krise eller for at overvinde en depression. Ifølge banebrydende ny forskning inden for metakognitiv terapi bør sindet i stedet betragtes som en si, hvor alt passerer, med mindre vi selv aktivt vælger at holde fast i det. Bruger vi mange timer dagligt på at spekulere og bekymre os om, hvordan vi skal løse et problem eller på at tale med os selv om, hvordan vi har det, tapper vi os selv for energi og livsglæde, ligesom vi øger vores risiko for at udvikle eller vedligeholde en depression. Det handler ikke om at tvinge sig selv til urealistiske mål om kun at tænke positivt. I stedet skal vi fokusere på at tage styringen og begrænse vores grublerier. I bogen her giver psykolog Pia Callesen sit bud på, hvordan vi kan vinde kontrollen over vores tænkning og få livsglæden tilbage. Hun introducerer os til en række mennesker, som alle har overvundet depressionen ved hjælp af metakognitiv terapi og viser, hvordan vi kan lære at identificere de tanker, der trigger vores bekymringer, og via konkrete øvelser blive bedre til at håndtere og begrænse vores negative tanker, så vi ikke blot lærer at overvinde depressionen – men også helt undgår at udvikle den.
Når du bekymrer dig for meget - hvad så? er en gribende bog skrevet af den talentfulde forfatter Dawn Huebner. Udgivet i 2008, tager denne bog læseren med på en dybtgående rejse ind i verdenen af bekymringer og angst. Genren af bogen falder ind under psykologi, hvilket er passende, da Huebner er en anerkendt psykolog. Bogen er skrevet på en sådan måde, at læseren kan føle sig forbundet og forstå de komplekse følelser, der ofte er forbundet med konstant bekymring. Udgivet af Dansk Psykologisk Forlag A/S, er denne bog et must for enhver, der ønsker at forstå mere om psykologien bag bekymring. Uanset om du er en professionel inden for området, eller bare nysgerrig, vil Når du bekymrer dig for meget - hvad så? give dig indsigt og forståelse.
Uro, tankemylder, hjertebanken, søvnproblemer og psykisk smerte er blandt de symptomer på angst, som op mod 400.000 danskere dagligt generes af. Angst og angstsymptomer er blevet en folkesygdom, som i årtier er forsøgt behandlet af psykologer og andre terapeuter gennem samtaler om og bearbejdning af traumer, frygt og svigt. Behandlerne har opfordret til at vende fokus indad, til at konfrontere angsten og til at omstrukturere tankerne for at finde indre ro. I Grib livet – slip angsten gør psykolog og metakognitiv terapeut Pia Callesen op med de hidtidige normer for behandling af angst og præsenterer den dokumenterede behandlingsmetode metakognitiv terapi, der har revolutioneret behandlingen af angst. Helt op mod 90 procent bliver fri af deres angst efter blot 6-12 sessioner. Den overbevisende forskning bag metoden viser, at den meget brugte selvanalyse og ’mærken-efter’ er en helt forkert måde at gribe angst og angstsymptomer an på. Faktisk har det den modsatte effekt – den vedligeholder angsten. Forklaringen er, at det menneskelige sind regulerer sig selv, hvis det får fred til det. Også stærke følelser som panik og angst er forbigående, medmindre vi holder følelserne i live ved at bekymre os i overdreven grad og bruge alle vores kræfter på at bekæmpe dem. I bogen viser Pia Callesen med konkrete eksempler, hvordan bearbejdning af bekymringer kan have negativ effekt og føre til angst, og hvordan vi i stedet kan lære at forholde os til følelser og bekymringer på en måde, der lader angsten forsvinde, så vi igen får overskud og lyst til at gå ud og gribe livet!
Hvad gør man, når ens partner eller tidligere partner har en narcissistisk personlighedsforstyrrelse?En person, der lider af en narcissistisk personlighedsforstyrrelse, har brug for konstant bekræftelse. Derfor skaber vedkommende ofte en masse konflikter, manipulerer, nedgør og ydmyger andre for selv at føle sig stærkere.Det er aldrig nemt at håndtere en narcissist. og det kan være endnu sværere, hvis du har barn med én. Narcissister manipulerer med deres omgivelser, også deres børn, og hvis du har barn med en narcisssit, skal du hjælpe barnet med at håndtere den psykologiske manipulation, som det bliver udsat for.Denne bog indeholder indsigt, viden og redskaber til at blive opmærksom på og håndtere de forskellige former for manipulation, som narcissister typisk bruger, så du kan passe på dig selv og dit barn. Rigtig mange, der lever eller har levet i et forhold med en narcissist, ender ofte med at føle sig helt forkert og tvivle på sig selv, men når man først forstår, hvad det reelt er, der sker, er det både nemmere at håndtere både de ubehagelige situationer og konflikter, man kan havne i, når man har barn med en narcissist.Berith Siegumfeldt er sygeplejerske, foredragsholder, forfatter og psykologisk rådgiver. Hun har specialiseret sig i den narcissistiske og psykopatiske personlighedsforstyrrelse og i de eftervirkeninger, som psykisk vold og overgreb har på mennesker.Print on demand
Det er ikke nogen kunst selv at bage brød og kager helt fri for gluten. Denne bog er for alle, der har valgt at spise glutenfrit. Stadig flere vælger at udelade gluten fra deres kost. Det giver udfordringer, for hvad gør man så? Alternativet er ikke at købe noget tørt glutenfrit brød fra supermarkedshylden. Man kan sagtens bage noget meget bedre selv af høj kvalitet, som hele familien har lyst til at spise. Denne bog hjælper en godt i gang med at bage lækre brød og kager uden gluten – uden at gå på kompromis med såvel smag som struktur. Det er netop de to forfatteres ønske og ambition at understrege, at dét at leve glutenfrit ikke behøver at være et fravalg, men derimod et tilvalg; både af nye og spændende ingredienser og smage i bagværket og af generel bageglæde. I bogen er der både klassiske og nye opskrifter på alt fra lækre morgenstykker til forskellige brød, pizzaer og tærter samt et stort udvalg af opskrifter til den søde tand – kager, der smager; om det så er de små kager, muffins og cookies, der frister, eller de store skærekager. Desuden deler de to bagedamer også gladeligt ud af deres mange erfaringer med glutenfri bagning og kommer med masser af gode råd, praktiske vejledninger, teknikker og tips undervejs, så dejen hæver, som den skal, og er nem at ælte, og brødet i sidste ende får både struktur, sprødhed og en god krumme. Og så bageglæden er helt i top. Kathrine Rosamunde Virring og Mette Marie Viscor driver sammen Det glutenfri bageatelier, som er et lille glutenfri økobageri beliggende i en nedlagt stationsbygning på Fredensborg Station. De har rigtig mange faste kunder, ikke bare fra det lokale miljø, men også dem, der gerne tager turen for at købe deres brød og kager. Desuden har de mange følgere på Facebook, hvor de også jævnligt afholder deres populære workshops og kurser.
The Myth of Normal is a captivating book by the renowned author, Gabor Mate. Published by Random House UK Ltd in 2022, this book falls under the genre of self-help and psychology. Mate, through his profound understanding of human nature and empathy, delves into the concept of 'normal'. He challenges the societal norms and questions the definition of normality that is often imposed upon us. This book is not just a read, but a journey that encourages you to explore and understand your own definition of normal, free from societal constraints. The Myth of Normal is a must-read for anyone seeking to understand themselves and the world around them better. Published by Random House UK Ltd, this book is a testament to Mate's insightful writing and thought-provoking ideas.
Du skal huske at fodre din søhest er en fængslende bog skrevet af den talentfulde forfatter Charlotte Bjerregaard. Udgivet i 2017 af People'sPress, denne bog har formået at efterlade et uudsletteligt indtryk i læsernes sind. Bogen, der falder ind under genren af moderne litteratur, er en smuk blanding af forskellige følelser og situationer, der får læseren til at tænke og reflektere. Forfatteren har formået at fange essensen af livet og dets mange facetter gennem sine ord. Husk at fodre din søhest er ikke bare en bog, det er en oplevelse, der skal nydes. Så hvis du er på udkig efter en bog, der kan tage dig med på en uforglemmelig rejse, så er Du skal huske at fodre din søhest det perfekte valg for dig. Udgivet af People'sPress, denne bog er et must-read for alle bogelskere.
UD AF DIABETES 2 er det 21. århundredes mest ambitiøse bog. Den er skrevet for at knække en eksplosiv vækst i antallet af danskere med type 2 diabetes, der hastigt nærmer sig 500.000. Den er skrevet i fascination af den kompetente menneskekrop og med respekt for menneskets behov for mening med det, det gør. I bogen får du: Opgør med myten om, at diabetes 2 er en kronisk sygdom. En grundig indføring i sukkers samspil med de vigtigste celler i kroppen – sukkers ABC. Overblik over tre metoder til frihed for diabetes 2. En komplet forståelse af alt det, der hjælper dig med at holde dit blodsukker stabilt. Biologisk viden og en praktisk køreplan til at erstatte kroniske sygdomsprocesser med selvforstærkende sundhedsprocesser. Præcis og kompromisløs guide til den optimale livsstil for dig, der ønsker at blive eks-diabetiker eller dig, der gerne vil forebygge diabetes 2. 50 kompromisløse opskrifter på de lækreste kød-, fisk-, æg- og grøntsagsretter, der forkæler din krop og dine sanser hele vejen ud af diabetes 2. Skemaer, så du let planlægger dine kompromisløse uger og følger med i din sygdoms udvikling. Følger du bogens anvisninger, vil du slippe for diabetes 2 eller nedsætte symptomerne drastisk og desuden blive fri for ledsmerter, træthed og inflammationstilstande. Vejen ud af diabetes 2 skal også være en gastronomisk forkælelse uden afsavn. Derfor er det tidligere michelinkok Thomas Rode, der har bidraget med opskrifter til bogen.
Fri af angst er skrevet som en støtte til dig, der har et ængsteligt barn. Den beskriver angstens forskellige udtryk og viser, hvordan du kan hjælpe dit barn fri af en overdreven angst. Bogen giver en håndsrækning til forældre og andre voksne omkring det ængstelige barn. I let tilgængelig form giver den gode råd i forhold til at forebygge angst og give barnet mere mod. Forfatterne beskriver de grundlæggende principper for kognitiv adfærdsterapi trin for trin, så forældre, der haret barn i behandling, forstår, hvad barnet skal lære, og kan støtte det i de øvelser, det får med hjem mellem terapisessionerne. Fri af angst er en håndbog, hvor du kan slå op, hvordan du bedst kan hjælpe, når dit barn arbejder med en bestemt teknik. Bogens forfattere er psykologer med solid teoretisk og praktisk erfaring med behandling af børn i Center for Angst ved Københavns Universitet.
HjerneRo handler i al sin enkelthed om at tænke mindre. Om at give slip på bekymringer, tankemylder og overtænkning.Hjernen kan som udgangspunkt klare forholdsvis store mængder pres og stres, og i følge forfatterne skal vi heller ikke være bekymrede for at opleve stress. Det kan vi ikke undgå at opleve i perioder, tænk bare på en vigtig deadline på jobbet eller en dag, hvor du løber fra det ene møde til det andet. Det vigtige er til gengæld, at hjernen får en pause. Derfor handler hjerneRO om at lægge unødvendige bekymringer fra sig og give slip på tankemylder og overtænkning, så hjernen kan genoplade. Det kan virke lettere sagt en gjort, for hvad gør man, når en tanke først har sat sig fast eller en bekymring nager? Det kender bogens forfattere alt til. Både fra deres eget liv og fra de mange mennesker, de har har hjulpet med stress. Mads Hyldig og Martin Kastrup er begge uddannet psykologer og står bag virksomheden Mindcamp. De ved godt, hvad det vil sige, når tankerne tager over og gør os syge af stress. Martin, da han gennemgik et kræftforløb, og Mads, da han var udsendt som soldat i Afghanistan. De har brugt både deres personlige erfaringer og faglige viden til at udvikle redskaber, der i dag har hjulpet tusindvis af andre, og som de giver videre i denne bog.
Nogle børn sover igennem fra starten. De fleste gør ikke. Faktisk er det helt normalt for forældre til 0-4 årige børn at opleve en eller flere svære perioder:Udfasning af den vuggende bevægelseNedtrapning og afvænning fra mælkSove selvTidlige morgenerNår putningen bliver ved og vedDenne bog gør dig i stand til at håndtere situationer som disse, og klæder dig på til at møde dit barn i øjenhøjde når det er træt og skal sove. Redskabet Putteritualet giver dig ro i maven når dit barn skal puttes og når det vågner om natten. Måske du endda selv vil få mere søvn. Tilgangen til barnets søvn er baseret på den nyeste forskning indenfor området børn og søvn, Sundhedsstyrelsens anbefalinger samt erfaringsbaseret praksis.Om forfatteren:Sine Ditlev Bihlet driver Søvnplejersken for at hjælpe forældre og dit børn til gode og trygge sovevaner. Udover privatkonsultationer afholder Sine mange foredrag, webinarer og kurser om børns søvn - for forældre, sundhedsfaglige og pædagogisk personale. Hun er aktiv på Instagram og Facebook, hvor hun også deler sin viden og erfaring om børns søvn. Anbefalinger: "Denne bog skiller sig ud ved at lade tilknytningen stå centralt i formidlingen af barnets søvn, og samtidig prioritere forældrenes trivsel i lige så høj grad. Det er enormt meningsfuldt, og jeg ved, at det gør – og vil gøre – en stor forskel for rigtig mange familier.” Lena Adalberth – Cand. mag. i sprogpsykologi og skaber af MOAR.”Sines vidensdeling giver masser af tryghed til alle familier. Relevant, autentisk og nærværende.” Karina Byrialsen Fragtrup, mor til Freja på 13 måneder.
Forældres alkoholmisbrug har både en omfattende og ødelæggende virkning på børns udvikling og på et godt familieliv. Der bør derfor være langt højere fokus på, hvad det betyder for et menneske at vokse op i et alkoholikerhjem. I Danmark er der en meget stor gruppe voksne, der i denne sammenhæng mere eller mindre er blevet forbigået og glemt. Sundhedsstyrelsen antager, at i alt 510.000 personer i alderen 19 år og opefter er vokset op med mindst én forælder med et alkoholproblem, og det antages, at tallet er ca. 200.000 for børn under 18 år. Mennesker, der har oplevet en sådan opvækst, kæmper dagligt med at få tingene til at hænge sammen i deres voksenliv. De har ofte et lavt selvværd, problemer med at sætte grænser, følelsesmæssige overreaktioner, tendens til overbekymring, en høj grad af selvkritik, overansvarlighed over for andre og manglende selvomsorg m.m. De kommer hurtigt til kort i nære relationer, de oplever flere skilsmisser/brudte parforhold samt ringere kvalitet i par-, forældre- og familieforhold. Bogen ”Du er ikke alene” er en letlæst selvhjælpsbog, der gennem øvelser og grundige forklaringer sætter læseren i stand til at finde forståelse med sig selv, og til at forandre og frigøre sig fra følgerne af forældrenes alkoholmisbrug. Bogen er vejen til at blive et trygt, frit og selvsikkert menneske på trods af en fortid med alvorlige tab, traumer og svigt.
I bogen fortæller 16 borderline-ramte i alle aldre nuanceret og hudløst ærligt om, hvordan det er at have borderline, og fem pårørende fortæller om at leve med en, der har diagnosen.Diagnosen gennemgås grundigt, og bogen beskriver de nyeste behandlingsmetoder på området, hvor der er sket meget store fremskridt de seneste år. I modsætning til tidligere er det i dag muligt at slippe fri af diagnosen.Borderline er en af de psykiatriske sygdomme, der er flest negative fordomme omkring. Bogen afliver mange af disse myter og giver en nuanceret beskrivelse af hverdagen for og med en person med borderline.Forfatteren er journalist, og hans kone fik som voksen diagnosen borderline.
Piger og kvinder med ADHD slås ikke bare med en hård og stresset hverdag. I kraft af deres køn har de også en række ekstra udfordringer, som drenge og mænd med ADHD ikke oplever. F.eks. er diagnosekriterierne baseret på de symptomer, drenge og mænd har, og derfor får piger og kvinder betydeligt mindre hjælp i skolen, i sundhedsvæsenet og i psykiatrien. Lotta Bog Skoglund har som læge og psykiater specialiseret sig i at hjælpe disse piger og kvinder. I bogen gennemgår hun den viden, der er om de særlige udfordringer, piger og kvinder med ADHD er udsat for, og hun beskriver alle aspekter af hverdagen fra at være teenager til at blive pensionist. Dette suppleres med en række eksempler og historier, hun har hørt i sin private praksis. Bogen er blevet kåret til årets populærvidenskabelige bog i Sverige i 2020. Lotta Bog Skoglund skriver i bogens forord bl.a.: ”I løbet af mine år som læge og psykiater har jeg mødt mange piger og kvinder med udiagnosticeret ADHD, som har kæmpet så hjerteskærende hårdt for at få deres liv til at hænge sammen. Desværre har hverken forskningsverdenen eller sundhedsvæsenet været specielt interesseret i de særlige udfordringer, som disse piger og kvinder har, og kendskabet til deres særlige situation, er stadig skræmmende lav. Denne bog er til Jer.”
”Det er en af de bedste fremstillinger af psykiatriske patienters oplevelser, jeg har læst i mange år. Hendes sprogtone og brug af billeder er eminent, og det er ikke mærkeligt, at hendes bog er blevet oversat til en lang række sprog og har skabt debat i Norge.”- Bo Møhl, Politiken
Vi lever omgivet af diagnoser i en sådan grad, at der er opstået en ny kultur. En diagnosekultur! Brugen af psykiatriske diagnoser og kategorier er eksploderet, og de benyttes nu ikke længere kun af fagpersoner, men også af lægmænd og offentligheden. Vi bruger diagnoserne til at forstå tilværelsens problemer og mennesker, som ikke passer ind i en mere og mere ensrettet norm. Hensigten er at hjælpe, men følgerne er ofte komplekse. Diagnoserne har med andre ord væsentlige samfundsmæssige og individuelle konsekvenser. Diagnosernes fremmarch råber på debat og undersøgelse. Det primære ærinde med denne bog er derfor at undersøge og diskutere diagnosekulturen fra forskellige vinkler. Bogen er derfor til fagpersoner såvel som til almindelige læsere, der ønsker indsigt i, hvad diagnoseboomet betyder.
Denne bog er til dig, der er træt af tørt, kedeligt og klægt glutenfrit brød, der smager skarpt af hirse og boghvede. Og til dig, der er frustreret over ikke at kunne bage godt glutenfrit brød til én, du holder af.I et letforståeligt sprog hiver Karina Baagø glutenfri bagning ned på et niveau, hvor alle kan være med. Opskrifterne tager udgangspunkt i naturligt glutenfrie meltyper, som er lette at få fat på, ikke koster en formue og indeholder den næring, din krop har behov for.Karina guider dig igennem fire simple trin til at bage et godt glutenfrit brød, som hele familien kan samles om.Med udgangspunkt i Strukturmetoden forklarer Karina, hvordan dit glutenfrie brød bliver luftigt og smagfuldt. Knæk selv koden til Glutenfrit Brød og forstå, hvorfor dit glutenfrie brød før blev tørt, smagte kedeligt, faldt sammen og blev klægt.Med denne bog i hånden kan du se frem til glutenfrit brød med let og saftig krumme og den gode brødsmag!Alle opskrifter er naturligt glutenfrie, mælkefrie og low FODMAP.Om forfatterenKarina Baagø er mor til et barn, der ikke tåler gluten, og lever selv glutenfrit. Siden 2016 har hun afholdt kurser i glutenfri bagning for glutenintolerante, køkkenansatte og andre med ønske om at bage et godt glutenfrit brød. Karina har udviklet Strukturmetoden, som giver et luftigt glutenfrit brød hver gang.Med udgangspunkt i personlige erfaringer og faglige kompetencer fra sin uddannelse i ernæring og sundhed, rådgiver Karina familier om hverdagen med glutenfri diæt.
Du besidder evnen og magten til at minimere din egen angst. Det eneste, du mangler, er viden og metoder, og det får du nu.Bogen Aldrig mere angst af psykolog og terapeut Sisse Find i samarbejde med videnskabsjournalist Mette Bender bygger på metakognitive og meditative teknikker og indeholder et 6-ugers program, der effektivt træner dig i at bruge mindre tid på bekymringer, grublerier og andet selvdestruktivt tankespind. Uanset om du har fået diagnosen angst eller ’bare’ har tendens til uro og ængstelse, vil du efter de 6 uger stå et mentalt stærkere og mere robust sted.Du får også indsigt i, hvorfor angst intet har at gøre med din personlighed, dine gener eller traumatiske hændelser i fortiden. Dårlige oplevelser kan rigtignok sætte gang i bekymringer, som kan producere angst. Men lærer du at kontrollere din bekymring, kan du slippe for angst nu og i fremtiden.
Denne bog beskriver i et klart og forståeligt sprog konkrete metoder til at klare livet med ADHD og giver indsigt i de udfordringer, der er forbundet med et liv med ADHD.En af bogens pointer er, at den voksne med ADHD må kende til såvel symptomer som behandlingsmuligheder for at blive i stand til at tage ansvar for sit eget liv. Fokus er på muligheder for at blive selvhjulpen og på mestring af de udfordringer, som vanskelighederne medfører. Bogen kommer derved til også at fungere som en selvhjælpsbog, der meget klart formidler praktiske eksempler og erfaringer. Den beskriver med indlevelse, hvordan det er at leve med ADHD, samtidig med at den gennemgår symptomer og giver præcise anvisninger til den professionelle.Livet som voksen med ADHD illustreres levende med tre casehistorier, der viser både vanskeligheder og handlemuligheder. Forfatteren giver en intens beskrivelse af, hvordan det opleves at få en diagnose, hvordan det påvirker ens selvopfattelse – og beskriver mulige følelsesmæssige reaktioner i form af chok, forvirring og tristhed. Hverdagens konkrete udfordringer, irritationsmomenter og glæder illustreres, og forfatteren giver håndfaste råd om, hvordan det kan lade sig gøre at få tingene til at fungere og leve et godt liv med ADHD.Bogen har forord af psykolog Dorte Damm, og professor Per Hove Thomsen har tilpasset afsnittet om medikamentel behandling af ADHD til danske forhold.Oversat fra norsk af Søren Søgaard.
I denne bog skriver Peter Lund Madsen om angst og hjernen. Forfatteren er psykiater og ved en masse om hjernen, derfor går han også under øgenavnet “hjernemadsen”. Han prøver at forklare hvorfor man får angst og hvad der sker med kroppen og hjernen. I bogen står der også hvordan du kan undgå og overkomme angst. Bogen indeholder tekst skrevet af eksperter samt mennesker som har overkommet angst og folk som stadig lider af det. Peter Lund Madsen var selv et ængsteligt barn, men mener ikke at han selv har haft angst. Han har dog oplevet bekymringer og angstanfald i hans ungdomsår. I bogen forklarer han hvor frygtindgydende angst kan være, men nævner samtidig, at angst ikke er farligt i sig selv. Den grundlæggende sandhed om angst er, at det ikke farligt og det går over, men det kan have negative afledte konsekvenser. Så hvorfor er der så mange som lider af angst? I bogen forklarer Peter at angst og bekymringer er livsnødvendigt for os. Uden angst ville vi ikke være i stand til at træffe gode beslutninger. Dog er angsten ofte malplaceret i forkerte situationer. Man kan fx. opleve at få et angstanfald i supermarkedet, men være helt rolig mens man skriver SMS’er i trafikken. Angst er noget vi har fået for at kontrollere vores adfærd, men det er primitivt, gammeldags og ligger helt nede i de basale hjernefunktioner. Med andre ord mangler vores angst en opdatering for at følge med i det moderne hverdagsliv. I mange tilfælde af angst har det noget at gøre med den måde man programmeret, eller med andre ord, hvordan man er født. Hvis man har et barn der er bekymret eller man selv er et barn der er bekymret så er det ikke fordi der er noget galt. Man er bare født med en forudsætning om at noget kan gå galt. Det er helt normalt og det er ikke fordi man er født forkert. Langt de fleste overkommer dog angst efter deres ungdomsår og kan leve et normalt fuldbyrdigt liv efterfølgende.Er du interesseret i at læse mere om angst og bekymring kan denne bog helt klart anbefales. Du kan blandt andet høre om hvordan angst kan være en risikofaktor for misbrug og hvordan vi burde tabe ansigt i hverdagen for at slappe af.
Døjer du med høfeber, eksem, astma eller fødevareallergi? Du kan gøre noget ved det! ”Fri for allergi” er fuld af naturlige, genopbyggende midler, der virker mod allergi. Genopbyg tarm, binyrer og immunforsvar med: Allergikur på 7 dage Allergidæmpende mad Potente planter Naturligt antihistamin Kosttilskud Akupressur Bogens allergikur afgifter og genstarter på 7 dage din krops naturlige forsvar til ny, elastisk styrke. Dine tarme får ro fra histamin, allergener og slimhindeirriterende stoffer. Stress, fastfood og fremmedstoffer svækker tarm, binyrer og immunforsvar og kan give allergi. Ved allergi producerer kroppen ikke serotonin og kortisol nok. De akutte tegn er kløe, løbenæse og mavesmerter. Efterhånden bliver du træt og mat og kan få problemer med vægten. Med kuren og bogens mange andre forslag dæmper du inflammationen og styrker dit immunforsvar effektivt. Produktionen af vigtige hormoner vokser, og tarmslimhinden heler. Din allergi bliver mindre eller forsvinder helt, så du slipper for snue, mavekneb og træthed og genvinder din energi og velvære. Bogen indeholder også 40 immunopbyggende retter, juicer, teer og shots, der styrker immunforsvaret.
Drikker du for meget? Synes andre, at du skal skære ned på dit forbrug? Så er bogen "Lær at drikke med måde" noget for dig.Hvis du stopper op i tide, er det muligt at ændre de dårlige alkoholvaner og lære at drikke med måde.Denne bog giver dig de nødvendige redskaber:Du lærer ved hjælp af en række test om dine muligheder for at drikke med måde.Du lærer at afdække og takle de situationer, hvor du især fristes til at drikke for meget.Du lærer at opbygge motivationen til at ændre drikkemønster.Du lærer at sætte grænser for dit forbrug, og at holde fast.Du lærer at forebygge tilbagefald."Lær at drikke med måde" er den eneste selvhjælpsbog på dansk, der fokuserer på at lære at drikke med måde. Den bygger på en gennemprøvet metode, der med succes anvendes i andre lande.”En nytænkende og brugbar selvhjælpsbog, der fagligt kommer godt rundt om problemerne.” Lars Hindkjær, leder af Misbrugscenter Sønderborg"En velkommen og vedkommende bog med mange gode råd.” Eric Allouche, psykolog, Misbrugscenter Slagelse.”Jeg har fået lært det, bogen lover: at drikke med måde.” Henrik Soelmark, musiker.
'Stille ADHD' er et andet navn for den variant af ADHD, der hedder ADD - altså uden H'et for hyperaktivitet. Mennesker med ADD bliver hele tiden forstyrret af både indre og ydre stimuli, og de har ofte tankemylder og indre uro. ADD kan være svær at opdage, fordi symptomerne er utydelige eller bliver misforstået og mange får først diagnosen i ungdomsårene eller som voksne. I bogen kan man møde en række unge og voksne, der fortæller om deres liv med ADD. Undervejs får vi sagkundskabens blik på fortællingerne fra Lene Straarup, der er psykolog på Center for ADHD. Stille ADHD præsenterer også viden om ADD, symptomer, årsager og om udfordringer og positive sider ved diagnosen. Disse afsnit bygger på forskning og interviews med eksperter i ADD, pædagoger og lærere, der møder mennesker med ADD i deres arbejde. Stille ADHD er skrevet til unge og voksne med ADD, deres forældre og andre tæt på. Bogen kan også bruges af lærere, pædagoger og fagfolk, der møder mennesker med ADD. "Bogen er et must for alle, der enten privat eller professionelt kommer i kontakt med mennesker, der har fået diagnosen." – Lene Straarup, psykolog med speciale i klinisk børneneuropsykologi, Center for ADHD "Mennesker med ADD fortjener i højere grad opmærksomhed og fokus, og det får de med denne bog." – Per Hove Thomsen, overlæge, dr.med. og professor i børne- og ungdomspsykiatri ved Aarhus Universitet. Om forfatteren: Majbritt Augustinus er cand.merc. og master i Journalistik. Hun arbejder som journalist, forfatter og foredragsholder med fokus på sundhed, psykiske vanskeligheder og særligt udsatte. Hun formidler og holder foredrag på både dansk og engelsk. Se mere på majbrittaugustinus.dk
Outlive is a riveting work of literature penned by the talented Bill Gifford. Published in 2023 by Random House UK Ltd, this book has already made a substantial impact in the literary world. The genre of the book is not easily defined, as it beautifully intertwines various elements to create a unique reading experience. The author's masterful storytelling and richly detailed narrative are sure to captivate readers from the first page to the last. Outlive is more than just a book; it's a journey that explores the human condition in a way that is both insightful and thought-provoking. This book is a must-read for anyone seeking a deep and engaging reading experience. Published by Random House UK Ltd, it is a testament to their commitment to bringing quality literature to readers around the world.
Når Google, Sony, McKinsey, Carlsberg og mange andre virksomheder tilbyder mindfulness-træning til deres ledere og medarbejdere, gør de det for at øge de ansattes velvære og performance. Vi føler os ofte under pres på grund af en stresset og kompleks arbejdsdag, og vi bliver hele tiden afbrudt og distraheret af mails, telefoner og møder. Derfor har vi brug for metoder til at skabe ro og koncentration, og her er mindfulness et fantastisk værktøj.Bogens forfatter har i samarbejde med forskere, ledere og mindfulness-eksperter fra hele verden udviklet programmet Corporate-Based Mindfulness Training, som her for første gang præsenteres i bogform. Forskere fra Cambridge og Rigshospitalet har dokumenteret, at programmet øger arbejdsglæde, work-life balance, fokus og performance og mindsker stress. Programmet bruges i over tyve lande, bl.a. af Nike, American Express, Google, General Electric, Sony og Carlsberg.
Bolsjefilosofi og andre leveråd er en bog om vores rygsæk, den usynlige rygsæk med alle vores erfaringer og summen af vores liv. Hvordan vi selv har ansvaret for den, også selvom den blev pakket af vores forfædre og vores forældre. Vi valgte ikke selv, hvad der blev pakket ned i rygsækken, men vi vælger selv, hvordan vi vil bruge det, der ligger dernede.Bogen tager fat i nogle af de ting, mange af os bøvler med i livet. Det kan være temaer som ængstelighed, ensomhed, dårlig samvittighed, lavt selvværd og sorg. Som læser får du en hel buffet af fiduser, finter, modeller, redskaber og værktøjer, som alle fungerer som en vejviser til et bedre liv med færre benspænd. I et sprudlende, letlæseligt og dybt personligt sprog videregiver Marie Brixtofte livsvigtige, eksistentielle erfaringer fra såvel sin opvækst som fra sin psykolog- praksis. Der er nye vinkler at hente for alle, og det er ikke kun unge og voksne med en vis dysfunktionel baggrund, der vil finde guldkorn på hver eneste side af denne væsentlige bog om at udfordre sin skæbne og forandre sin tilgang til måden at leve sit liv på. – Michael Falch Til trods for at jeg har brændt al min selvhjælpslitteratur, da det har gjort det modsatte af at hjælpe mig, kastede jeg mig over Maries bog og læste den i ét hug. Allerede få sider inde mærkede jeg nemlig, at Marie ved, at der ikke findes lette løsninger, når det handler om eksistensen. Derfor går hun selv forrest, når der skal graves, og når der skal afdækkes, og hendes bog fælder aldrig dom over mig og mine utrolig mange tåbeligheder. Bogen frem- lægger en stor, rund tilgivelse for min egen menneskelige utilstrækkelighed. Den gør mig mindre ensom, fordi den forbinder mig til det oprigtige i sjælen, min egen og de andres: det uperfekte. Jeg er meget glad for, at jeg i sin tid ryddede ud i reolen, så der nu er plads til Maries bog. – Hassan Preisler, skuespiller, radiovært og forfatter Marie har begået et sæt professionelle, men varme og opløftende leveregler til os alle, uanset om vores mentale rygsæk er tung eller let. En slags opslagsværk over det indre landskab, der på uhøjtidelig vis inspirerer til udvik- ling. Don’t leave home without it, du undgår ikke at blive klogere på dig selv og din omverden. – Lotus Turèll, forfatter og foredragsholder Vi kan komme langt med vores udfordringer i livet, når vi ved, hvad de handler om, og tør gøre noget ved dem. Det lærer Marie os om i denne fine, rørende og brugbare bog. – Katrine Axholm, parterapeut
Sorgen er kommet i centrum for det moderne menneskes refleksioner over sig selv og over livet. Udbuddet af bøger, tv-programmer, film og musik om sorg er stort. Endvidere er en ny psykiatrisk diagnose for ‘vedvarende sorglidelse’ på vej. Men sorg er ikke en sygdom, som kan overkommes. Den er derimod et livsvilkår for mennesker, der evner at knytte sig til andre i kærlighed. I denne bog udfolder Svend Brinkmann – blandt andet gennem eksempler fra litteraturen, kunsten og teatret – sorgens væsen og det vilkår, det er at leve med sorgen. Og han diskuterer, hvad sorgen fortæller om os som mennesker, der formår at elske trods dødens uomgængelighed.
Hvis man er vokset op i et hjem med en far eller mor der var alkoholiker, kan det være vanskeligt at etablere et godt og nært forhold til en partner senere i livet. Medmindre man har bearbejdet de følelsesmæssige problemer fra barndommen, vil de stadig følge Ún og være styrende for de mønstre man udvikler i sine voksne parforhold. Voksne børn af alkoholikere mangler også en model for hvad et godt kærlighedsforhold er. Da forældrenes forhold var kaotisk og konfliktfyldt, må man selv finde ud af hvad et sundt forhold indebærer. Dette skaber usikkerhed og ofte forvrængede forestillinger der ikke har hold i virkeligheden - som for eksempel at man skal være perfekt for at fortjene at blive elsket, eller at parterne aldrig vil skændes eller kritisere hinanden. Janet Geringer Woititz viser hvordan de ofte ubevidste følelser og reaktionsmønstre der er typiske for et voksent barn af en alkoholiker, er opstået - følelser som sårbarhed, vrede, skyldfølelse og lavt selvværd. Ved at blive bevidst om disse følelser vil man bedre være i stand til at håndtere dem i hverdagen. Forfatteren fortæller også om hvad man kan forvente i et forhold og hvad der er rimeligt, således at man kan opbygge mere konstruktive og realistiske forestillinger og reaktioner. Bogen henvender sig også til dem lever sammen med et voksent barn af en alkoholiker. Den forklarer hvorfor deres partner ofte reagerer anderledes end man forventer. Desuden vil bogen være til glæde for personer fra andre typer dysfunktionelle familier, da de ofte kæmper med de samme destruktive mønstre som det voksne barn af en alkoholiker. Janet Geringer Woititz underviser over hele verden om det at være barn af en alkoholiker, og har skrevet en række bøger om emnet. På dansk er tidligere udkommet VOKSNE BØRN AF ALKOHOLIKERE.
Vi har en urealistisk forestilling om, hvor meget styr man kan have på livet. Det betyder, at vi ofte tynges af skyldfølelse i tilfælde, hvor vi slet ingen skyld kan have, fordi vi ikke har magten. Vi har glemt, at sårbarheden kan være frugtbar og livgivende, og vi forstår ikke længere, at et harmonisk parforhold er en enhed, der dannes af to modsatrettede lidenskaber: den grænsesprængende og den grænsesættende.Pensioneret sogne- og sygehuspræst, foredragsholder og sjælesørger Preben Kok gør i dette kampskrift op med en række givne forestillinger, som det moderne menneske kæmper med i sin hverdag og sit liv, og så spørger han: Hvad mister vi ved kun at træffe beslutninger med forstanden – uden at have troen og myternes nedarvede visdom med?
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.