Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Fortællinger fra Gudhjem - Erling Haagensen - Bog

- og noget om H.P. Haagensen

Bag om Fortællinger fra Gudhjem

Fortællinger fra Gudhjem – og noget om H.P. Haagensen er andet bind i slægtsforsknings-serien Glemte Danskere. Bogen er skrevet og genfortalt af Erling Haagensen og er frit baseret på virkelige hændelser. Ligger der en ufattelig skat fra den russiske juveler Fabergé begravet i en kiste på kirkegården i Gudhjem? Hvem myrdede Hallegårdsbonden midt under den traditionelle og imponerende høstfest i 1895? Hvordan bliver den franske revolution og en ulykkesdiamant på Smithsonian Institution i Washington DC blandet ind i en gudhjemfiskers natlige oplevelser i 1880? Gennem en række enkeltpersoners dramatiske fortællinger om deres oplevelser – frit baseret på maleren og fiskeren H.P. Haagensens interviews og beretninger – får du pludselig et fascinerende indblik i kultur og livsbetingelser, som de var i fiskerlejet Gudhjem i perioden fra 1880’erne til 1920’erne, hvor du samtidig får svar på ovenstående spørgsmål. Desuden giver Fortællinger fra Gudhjem dig, gennem fortællingen om ophavsmanden, maleren H.P. Haagensen, et indblik i den periode, hvor Gudhjem var et centrum for kultureliten i dansk malerkunst. Glemte Danskere Serien Glemte Danskere er skrevet af forskellige forfattere, som alle har noget på hjerte om historiske personer. Disse personer er ikke nødvendigvis bredt kendt blandt befolkningen, men fortjener opmærksomheden. Det kan også være totalt ukendte personer, som til gengæld kan gøre os klogere på livet i “gamle dage”. Første bind i serien er Gå på rov i dit familietræ – Bliv familiens historiefortæller skrevet af Dorte Kofoed. Dorte er journalist og slægtsforsker, og har skrevet bogen som en introduktion til slægtsforskning med konkrete eksempler fra Dortes egen efterforskning. Bogen er dermed både en inspirations- og en opslagsbog. Den giver vejledning i DNA, arkivsøgning, slægts-rejser, analyse af gamle breve og interviews med familiemedlemmer. Samt hvilke databaser, man skal bruge, når man vil vide mere om sine forfædre.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788794162098
 • Indbinding:
 • Hardback
 • Sideantal:
 • 239
 • Udgivet:
 • 5. November 2021
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 170x240x10 mm.
 • Vægt:
 • 465 g.
 • 2-4 hverdage.
 • 30. Marts 2023
På lager

Normalpris

Fordelspris

Anmeldelser af Fortællinger fra Gudhjem

  Beskrivelse af Fortællinger fra Gudhjem

  Fortællinger fra Gudhjem – og noget om H.P. Haagensen er andet bind i slægtsforsknings-serien Glemte Danskere. Bogen er skrevet og genfortalt af Erling Haagensen og er frit baseret på virkelige hændelser.

  Ligger der en ufattelig skat fra den russiske juveler Fabergé begravet i en kiste på kirkegården i Gudhjem?

  Hvem myrdede Hallegårdsbonden midt under den traditionelle og imponerende høstfest i 1895?

  Hvordan bliver den franske revolution og en ulykkesdiamant på Smithsonian Institution i Washington DC blandet ind i en gudhjemfiskers natlige oplevelser i 1880?

  Gennem en række enkeltpersoners dramatiske fortællinger om deres oplevelser – frit baseret på maleren og fiskeren H.P. Haagensens interviews og beretninger – får du pludselig et fascinerende indblik i kultur og livsbetingelser, som de var i fiskerlejet Gudhjem i perioden fra 1880’erne til 1920’erne, hvor du samtidig får svar på ovenstående spørgsmål.

  Desuden giver Fortællinger fra Gudhjem dig, gennem fortællingen om ophavsmanden, maleren H.P. Haagensen, et indblik i den periode, hvor Gudhjem var et centrum for kultureliten i dansk malerkunst.

  Glemte Danskere
  Serien Glemte Danskere er skrevet af forskellige forfattere, som alle har noget på hjerte om historiske personer. Disse personer er ikke nødvendigvis bredt kendt blandt befolkningen, men fortjener opmærksomheden. Det kan også være totalt ukendte personer, som til gengæld kan gøre os klogere på livet i “gamle dage”.

  Første bind i serien er Gå på rov i dit familietræ – Bliv familiens historiefortæller skrevet af Dorte Kofoed. Dorte er journalist og slægtsforsker, og har skrevet bogen som en introduktion til slægtsforskning med konkrete eksempler fra Dortes egen efterforskning. Bogen er dermed både en inspirations- og en opslagsbog. Den giver vejledning i DNA, arkivsøgning, slægts-rejser, analyse af gamle breve og interviews med familiemedlemmer. Samt hvilke databaser, man skal bruge, når man vil vide mere om sine forfædre.

  Brugerbedømmelser af Fortællinger fra Gudhjem  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.