Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Osteria 16 er en bog skrevet af Morten Kaltoft. Denne bog, der blev udgivet i 2020 af Strandberg Publishing, er en sand perle i genren. Morten Kaltoft tager læseren med på en kulinarisk rejse gennem de italienske osteriaer. Med sin dygtige fortælling og levende beskrivelser, formår Kaltoft at transportere læseren direkte til det italienske køkken. Osteria 16 er mere end bare en bog; det er en oplevelse, et vindue til Italien og dets rige madkultur. Denne bog er et must for enhver madentusiast eller person, der elsker Italien og dets kultur. Strandberg Publishing er stolte af at præsentere denne bog for verdenen, og vi er sikre på, at du vil nyde denne kulinariske rejse gennem Italien.
Jesper Buch sad i 2000 i Oslo og havde lyst til en pizza. Han ledte efter et pizzeria på nettet, men forgæves. Det fødte ideen til det, der senere bliver Just-Eat.dk. Utallige timer i en pizzalugtende Toyota Sports Van, et konstant pres og en medfødt iværksætterånd førte ham sammen med sit hold gennem både op- og nedture, og da han 10 år senere solgte sin andel af selskabet, var Just-Eat en international kæmpesucces i milliardklassen. I Kick-ass - fra kælder til milliard fortæller Jesper uden filter om en hæsblæsende ungdom, et opgør med sin alkoholiserede far og historien om Just-Eat. Gennem fortællingen om Just-Eat og dens helt særlige succes-stemning videregiver han sine bedste råd til andre iværksættere. Fra hvordan man knuser konkurrenter og til at måtte overdrage styringen til en ny direktør efter otte år stort set uden en fridag. Om motivation, vilje og venskab. Whatever it takes.
"Sig du kan li' mig. Sig det, så jeg tror" ... på dig. På sociale medier er det indholdet, der tæller. Men hvad er egentlig godt indhold, som får folk til at kunne li’ens virksomhed? Og hvad kræver det af virksomheden at være til stede på sociale medier? Sig du kan li’ mig giver konkrete råd til, hvordan man får fat om roden på de sociale medier, redder sin Facebook-side fra at visne og sparker gang i samtalen på Twitter eller andre sociale medier. Det er det indhold, som folk deler og liker, der gør virksomheden synlig. Men likes alene gør det ikke. En indholdsstrategi er svaret på nogle af de udfordringer, mange små og mellemstore danske virksomheder møder, når de anvender sociale medier. Bogens fem kapitler har hovedbudskaberne: · Find jeres formål med at anvende sociale medier · Find ud af, hvor I har noget relevant at tilbyde brugerne · Lav det gode indhold, som brugerne kan tale om · Lav en indholdsplan og sæt konkrete mål op for indsatsen · Få organisationen og medarbejderne med i strategien.
ALT OM VINYL er bogen til pladeelskere og alle, der er nysgerrige på at lære mere om vinylpladens verden. Bogen er en 280 sider lang kærlighedserklæring til det analoge format og alle de sære, spøjse og fantastiske anekdoter, der knytter sig til det. Den er spækket med hundredevis af flotte farvefotos og krydret med interviews med en lang række danske pladeentusiaster. Bogen tager dig med helt ind i studiet og presseriet, hvor pladen bliver født, og fortæller om de mange pladeselskaber og deres mest legendariske udgivelser. Bliv klogere på vinylpladens historie, få ny viden om produktionen i Danmark og find ud af at afkode de mange skjulte budskaber, der gemmer sig i pladernes udløb. ALT OM VINYL lærer dig alt, der er værd at vide, om originaludgaver, covertyper, genoptryk og genudgivelser og hjælper dig med at gøre gode køb på vinylmarkedet og ikke mindst til at passe godt på din egen vinylsamling.
Tramp nye stier En coach og en hjerneforsker giver dig i denne bog recepten på, hvordan dit nytårsforsæt i år skal lykkedes: Det handler om at trampe nye stier i din hjerne! Vaner udgør motorveje i hjernen. I stedet for at forsøge at slette de veje, vi vil af med, skal vi gå efter at opdyrke nye forbindelser. Det første er nemlig umuligt, mens det andet er let. Du skal trampe en ny sti og lade de gamle stier gro til stille og roligt, når de ikke er nyttige længere.Du skal også opbygge evnen til at lære af dine succesfulde vaneændringer, af strukturen i dine gode vaner. Og så skal du i øvrigt vælge en metode, hvor du dels tager små skridt (for så bliver hjernen medspiller), dels hjælper dig med at fastholde proportionerne i din forandring. Hvorfor skal man lære sig selvcoaching?Forfatterne Anette Prehn og Kjeld Fredens har tre gode grunde til at lære selvcoaching: Du er sammen med dig selv hele tiden! Hører du til blandt flertallet – der har en benhård indre kritiker – vil det gøre en stor forskel at coache dig selv konstruktivt. Selv hvis du samarbejder med en coach omkring forandring i dit liv, og f.eks. har en times session hver 14. dag, har du stadig 335 timer alene i samme tidsrum. Her står og falder din succes med din evne til at være din egen bedste motivator og selvregulator. Stadigt flere oplever forventning om selvledelse i deres arbejde: At kunne planlægge, gennemføre og udvikle arbejdet selvstændigt – med virksomhedens mål og værdier for øje. Hvad enten du er en selvledende medarbejder, i en satellitfunktion, selvstændig eller leder et sted, hvor det er ”koldt på toppen”, er bogen her for digForfatterne giver ikke ”hurtige fix” til forandring. De giver i stedet indsigt i hjernens spilleregler, så læseren kan tage højde for dem og tænke dem ind i sine kreative strategier. Man starter med at læse bogen og lave de enkle, kraftfulde øvelser.
En overskuelig og meget omfattende guide til Nordeuropas havfisk. Bogen beskriver og illustrerer mere end 300 forskellige fiskearter, deres byttedyr, fiskemetoder og hvad de anvendes til. Bogen omhandler samtlige de fisk man finder i de danske farvande og viser ved udbredelseskort, hvor de i øvrigt findes i Europa. Bogens mange hundrede tegninger står stadig efter over 40 år siden udgivelsen af 1. udgaven, som det ypperste blandt fisketegninger i verden.
”Danmarks største erhvervsskandale” er sammenbruddet i oliehandelsselskabet OW Bunker blevet kaldt i pressen. Og som sådan er sagen blevet fremstillet i offentligheden. Noget helt andet er, hvordan de ca. 600 ansatte, der havde deres daglige gang i firmaet, oplevede kollapset. Hvornår fandt de ud af, at der var noget galt? Hvordan oplevede de selve konkursen? Og hvordan ser de på efterspillet?Jakob Skouboe har talt med en lang række af de tidligere ansatte i OW Bunker og giver her beretningen om alt det, der foregik inde bag murene i OW Bunker. Det er en insiderfortælling om flittighed og dygtighed såvel som dårlig ledelse og manglende gearing til en børsnotering – og ikke mindst om grådighed!
EASY PEACY er en kogebog med sæsonbaserede deleretter med få ingredienser, der er nemme at lave og smager skønt. Ud over opskrifter på snacks, små og større retter, salsa og sauce, brød og sødt indeholder EASY PEACY forslag til, hvordan man sammensætter og forbereder lækre menuer.Opskrifterne er inspireret af Italien, men har også spanske og franske islæt. Tilgangen til maden er derimod udpræget italiensk – simpelt anrettet, sæsonbaseret og frem for alt så nemt, at alle kan være med. Bogen er dedikeret til den gode middag, flotte og velsmagende råvarer og det smukke ved et måltid. Med sin legende og umiddelbare tilgang til maden ønsker Easy Peacy at vise, at det slet ikke behøver at være så svært.Stine Kirkegaard, der har adskillige års erfaring fra restaurationsbranchen, kommer ud af en madelskende familie. Hun startede Easy Peacy som et hobbyprojekt og solgte hjemmelavet mad fra sin lejlighed i København under Corona-pandemien i 2021.Siden da er det gået stærkt. Det lille køkken er skiftet ud med et industrikøkken, og efter et halvt år fik Ida Ravn ansvar for virksomhedens kreative ledelse, som binder kunst, billeder og video sammen med maden. Det stærke visuelle udtryk har i ligeså høj grad som den uhøjtidelige tilgang til maden været med at gøre Easy Peacy til det, det er i dag. Easy Peacy tilbyder frokostordninger, catering og leverer mad til store og små events for især modebranchen.
Drømmer du om at skrive en bog?• Har du svært ved at finde tid i hverdagen til at få skrevet?• Kæmper du med strukturen i din bog?• Står du med et halvt manuskript og ved ikke, hvordan det skal ende?• Har du sendt dit manuskript ind til flere forlag og fået afslag uden helt at forstå hvorfor?• Går du efter en bestseller, og er du klar til at arbejde for det?6 stjerner – fra bogdrøm til bestseller tager dig med hele vejen, fra du får en bogide, til du skal redigere, kontakte forlag, udgive og have bogen i medierne. Bogen giver dig en masse forfatterværktøjer og lærer dig at undgå nogle af de mest almindelige debutantfejl, for eksempel referatfælden, dårlige dialoger og kedelig sætningsrytme. Derudover får du eksempler, skriveøvelser og indblik i, hvordan andre forfattere arbejder – lige fra debutanter over smalle forfattere til bestsellerforfattere. Mød også forlagsfolk fra to af Danmarks største forlag, der fortæller om uopfordrede manuskripter, og hvad du kan gøre for at få dit manuskript antaget på et forlag. Forfatterne til 6 stjerner – fra bogdrøm til bestseller har tilsammen skrevet 20 bøger, hvoraf flere er bestsellere. De seneste 10 år har de undervist på skrive- og forfatterkurser, redigeret og vurderet manuskripter og vejledt forfattere i skrive- og udgivelsesprocesser.
Ikke et ord om Preben – interviews, dilemmaer og citater fra Mads og Monopolet er et sjældent kig ind i studiet hos Danmarks mest populære radioprogram. Seks af de mest rutinerede gæster i Monopolet, heriblandt Hella Joof og Søren Pind, åbner op for personlige overvejelser om at være med i programmet; hvad de stiller op, når de er i tvivl om et dilemma, og hvad de taler om i studiet, når mikrofonerne er slukkede. De fortæller også om forholdet til de andre i Monopolet og meget mere. 10 udvalgte dilemmaer med spørgsmål og bonus-info giver læserne mulighed for selv at diskutere videre derhjemme, til festen eller på arbejdet. Bogen har fotos fra studiet, fra Mads & Monopoletshows rundt om i landet og selvfølgelig en masse morsomme og skæve citater. Bogen er illustreret med finurlige og originale tegninger af Anders Morgenthaler, som er tegnet live i studiet under optagelserne.
Nogle mennesker har frihed til at vælge deres egen vej i livet. Det gjaldt ikke for James Rebanks. Han er fåreopdrætter på en gård i Lake District i England, der har været i familiens eje i mere end seks århundreder.James Rebanks bog, The Shepherd’s Life: A Tale of the Lake District, er allerede en stor succes hos både anmeldere og læsere. Hans skildringer af livet som fårebonde er både engagerende, rørende og ærlige. I en stemningsmættet tekst guider Rebanks os gennem et får-år. Bogen er en unik fortælling om livet på landet – et liv, som er fjernt for de fleste af os. Det er en historie om Rebanks arbejdsliv og menneskene omkring ham, hans barndom, hans forældre og bedsteforældre. Det er historien om at være vedholdende på trods af et vanskeligt erhverv, og den er fortalt med stor kærlighed til naturen.For Rebanks og hans familie danner vejret og årstiderne de altafgørende rammer om livet. Om sommeren er fårene på bjerget og høet i laden, om efteråret går man på markedet og bringer nye dyr til besætningen, om vinteren skal dyrene holdes i live, og med foråret kommer nye lam.
Mennesket har fremstillet og spist ost igennem årtusinder. Indtil for 150 år siden foregik ostefremstillingen hovedsageligt i de enkelte husholdninger ude på gårdene. Efter industrialiseringen skete fremstillingen i stadig stigende på mejerier og hjemmeproduktion blev undtagelsen. Vores ambition med denne bog er at få flere danskere til at mærke glæden ved at fremstille deres egne oste.”Bogen om oste” kan bruges på mange forskellige måder. Hvis man især er interesseret i kulturhistorie og ønsker at få et indblik i osteproduktionens historie, så er det en god idé at læse kapitel 1. Hvis ens interesse især er naturvidenskabelig, kan man læse om ostens biologi og kemi i kapitel 2. I kapitel 3 kan man læse om historierne bag verdens bedste oste fra mange forskellige lande.De næste to kapitler handler om, hvordan man selv kan lave oste. I kapitel 4 giver vi en generel beskrivelse af, hvilke remedier man skal bruge, og hvordan man går frem. I kapitel 5 beskriver vi, hvordan man fremstiller syrnede mælkeprodukter. I kapitel 6 følger de helt præcise opskrifter på, hvordan man fremstiller de enkelte ostetyper. I kapitel 7 kan du læse om, hvordan man røger oste. I kapitel 8 har vi samlet en lang række spændende opskrifter på retter, hvor man bruger ost. Vi har for nemheds skyld inddelt opskrifterne i småretter, hovedretter, desserter og kager. Holder man af at læse en lille historie, har vi i kapitel 9 samlet en række menneskers oplevelser med ost.Som det fremgår af det ovenstående, kan man nøjes med at læse et enkelt eller nogle få kapitler og således bruge bogen som opslagsværk. Men det er naturligvis vores håb, at læserne finder bogen så interessant, at de læser det hele. Vi håber i det hele taget, at man bliver lige så glade for at læse og bruge ”Bogen om oste”, som vi har været for at lave den.
Efter at have lagt danske teatre og medarbejderseminarer ned med sine populære comedyshows, Djøf med Løgn, er Per Helge Sørensen tilbage med en bog om alle de idiotiske ting, der sker på vores arbejde.For det er, som om vores arbejdsliv har udviklet sig til et absurd teaterstykke, der har premiere hver morgen klokken 9, og som bliver opført med et eneste formål: At forhindre os i at passe vores arbejde.Hvorfor er det blevet sådan? Og er der slet ikke noget, man kan gøre for at begrænse absurditeten?Med sin bog går Per Helge bag kulisserne og forklarer, hvad der i virkeligheden sker, når meningsløse HR-initiativer bliver lanceret på plakater på toiletterne. Når vi samles på værdiseminarer om kerneværdier, som ingen kan huske. Når vi går til uendelige møder uden dagsorden og bliver præsenteret for verdensfjerne varmluftsstrategier, som ikke fører til noget som helst – andet end at vi naturligvis skal omstruktureres igen.Vi bliver lidt bedre til at forstå, hvad der sker. Og hvis vi forstår, hvad der sker, kan vi måske blive bedre til at hjælpe hinanden med at stoppe idiotien.
Hvis du famler efter svaret, har du en udfordring. Som alt for mange andre lader du tilfældigheder afgøre din fremtid, og chancen for at du udretter noget og bliver lykkelig undervejs er mindre, end du fortjener. Livet er nemlig ikke en generalprøve.Stephen Bruyant-Langer har som en af Danmarks førende headhuntere mødt og rådgivet tusindvis af ambitiøse og succesfulde mennesker. I Din næste karriere giver han dig redskaberne til at blive din karrieres dirigent. Han hjælper dig med at lave ’Din personlige forretningsplan’ – et værktøj, han har udviklet og perfektioneret i samarbejde med danske topledere. Planen vil sikre, at du skaber resultater for dig selv og andre, mens du holder fast i dine langsigtede ambitioner og drømme.Undervejs inviterer Stephen Bruyant-Langer læseren indenfor i en branche, som er omgivet af mange myter. Han bruger sine daglige erfaringer til at klæde dig på til at finde, søge og få det helt rigtige job."... seks stjerner ud af seks mulige og en varm anbefaling herfra" - Børsen
Elefanten i rummet handler om det vi mærker og ikke handler på. Vi kender det alle sammen. Vi sidder i en gruppe eller til et møde og diskuterer et emne eller en problematik. Men neden under diskussionen kører en undertekst, som ingen af de tilstedeværende sætter ord på. Dette fænomen er et eksempel på 'elefanten i rummet': Den mærkes af de fleste, den går i vejen og bliver svær at arbejde med, hvis ingen peger på den og siger: 'Dér er den. Lad os kigge på den og se, hvordan vi kan få den til at fylde mindre.'? I Elefanten i rummet viser Lotte Svalgaard gennem eksempler og spørgsmål til refleksion, hvordan elefanten bør behandles, til gavn for både arbejdsglæde, kreativitet og produktivitet.
Måske kender du allerede landmanden fra den prisvindende dokumentar ”Så meget godt i vente”. Med denne bog får du lejlighed til at komme længere ind i denne pioners fascinerende tankeverden. Bogen er vokset frem af en lang række samtaler mellem Niels Stokholm og filosoffen Carsten Graff og indeholder også kapitler af kokkene Claus Meyer, Rasmus Kofoed fra Geranium og klimakokken Jesper Møller. Niels driver sit landbrug ud fra en særlig indsigt i jorden, dyrene og planterne og lever i overensstemmelse med dem. Udgangspunktet er en kærlighed til alt levende, og det kan både ses, mærkes og smages i de grøntsager og dyr, han fremelsker på gården Thorshøjgaard. Dette betyder blandt andet, at verdens bedste restaurant, Noma, og mange af de bedste danske kokke henter inspiration og råvarer hos Niels.Ifølge kokken Claus Meyer er Thorshøjgaard hjemstedet for Danmarks lykkeligste ko, og ifølge klimakokken Jesper Møller laver Niels verdens bedste mælk.”Menneskeheden er i puberteten. Vi er i oprør imod naturen, vil ikke samarbejde med den og i stedet spejder vi imod fjerne planeter, imens vi drømmer om at ytte væk hjemmefra.” Niels StokholmMere om Niels Stokholm www.landbruget-thorshoejgaard.dk www.facebook.com/nielsstokholmbog
Denne bog sammenfatter mere end 20 års erfaring med nyere tids skovrejsning i Danmark og er uundværlig læsning for alle, der beskæftiger sig med, overvejer eller planlægger skovrejsning. Bogen viser, hvordan man rejser og udvikler nye skove, og giver også indblik i skovens historie, muligheder og flersidige formål. Bogen indeholder desuden et idékatalog, der skal give inspiration til anlæg af nye skove, og en tjekliste med de overvejelser, man bør gøre sig, når man anlægger en skov. Bogen er skrevet af eksperter i skovrejsning og -udvikling, Jørgen Nimb Lassen og Jørgen Bo Larsen. Siden Folketingets beslutningen i 1989 om at fordoble det danske skovareal har de to forfattere fulgt skovrejsningen i Danmark, og deres erfaringer viderebringes i denne ambitiøse, lærerige og rigt illustrerede bog. Bogen kan læses af alle med interesse i skovrejsning, træer, natur, skov og landskab og skal især medvirke til forbedret skovrejsning i Danmark. Se i øvrigt Landskabsværkstedets hjemmeside www.landskab.nu.
Ordet psykopat kan få det til at gyse i folk. Man tænker på seriemordere og diktatorer. Men de allerfleste psykopater er ikke kriminelle. Tværtimod går de rundt blandt resten af befolkningen og gør livet surt for os.Blandt fagfolk er det en almindelig antagelse, at omkring 2-4% af alle mænd er psykopater, mens kun 1% af kvinderne er det, svarende til ca. 2% af befolkningen som helhed. Men der er endvidere en hypotese om, at blandt chefer er andelen større. Bogen gennemgår de typiske psykopatiske træk og beskriver, hvilke virksomhedstyper og organisationer, der giver bedst spillerum for psykopaten. Men nok så vigtigt giver bogen en række praktiske anvisninger på, hvordan man undgår at ansætte en psykopat - og hvad man gør, hvis han allerede er i virksomheden. Til slut en meget nyttig (og internationalt anerkendt) psykopat-test.
Bogen tager udgangspunkt i Ove Korsgaards eget liv og hans egen familie, og han bruger ”familien som metode”, som han selv siger. Det bliver på en måde også en beskrivelse af Danmarks forvandling fra landbrugsland til industriland, og bogen føjer sig på smukkeste vis til den beskrivelse af det nordlige Jylland, som Knud Sørensen, Jens Smærup Sørensen og Hans Edvard Nørregård-Nielsen har påbegyndt.
Den nye kogebog fra folkene bag Osteria 16 byder på 80 nye, enkle retter, lavet med få udsøgte råvarer og tilberedt med omhu. Opskrifterne er inspireret af det italienske køkken og spænder fra antipasti, pasta og risotto til masser af polenta, grønne retter og dessert. Retterne er skabt til uhøjtidelig servering – family style – som det kendes fra Osteria 16, de populære antipastirestauranter i Haderslevgade, Ravnsborggade og på Sønder Boulevard, ejet af barndomsvennerne Morten Kaltoft og Emil Alsbo.
Introducing 'The Big Con', a riveting masterpiece written by the renowned author, Mariana Mazzucato. Published in the year 2023, this book has quickly become a must-have on every reader's list. The genre of this book is not just confined to one category but transcends boundaries making it a unique read. The story unfolds with gripping suspense and keeps you hooked until the very last page. Mariana Mazzucato, with her exquisite storytelling, takes you on a journey that is both intriguing and enlightening. Published by Penguin Books Ltd (UK), 'The Big Con' is a testament to the author's prowess and creativity. If you are looking for a book that will keep you on the edge of your seat and make you ponder, then 'The Big Con' is the one for you.
Folkeskolereformen fra 2014 har stillet øgede krav til det tværprofessionelle samarbejde mellem lærere og pædagoger og til skoleledelsens evne til at organisere samarbejdet og etablere en åben skole i samspil med det omgivende samfund.Dette øgede samarbejde betyder, at det er vigtigt at diskutere læreres, pædagogers og skolelederes professionsdannelse, da viden om de enkelte professioners faglighed og identitet skaber grundlaget for et optimalt tværprofessionelt samarbejde.I denne antologi undersøger en række forskere professionsdannelse og samarbejde i den nye folkeskole. Bogen tilbyder dermed viden om og værktøjer til folkeskolens parter, så de i højere grad kan forstå hinandens udgangspunkter og således også forbedre skolens praksis.IndholdForordKapitel 1. Indledning: Professionsdannelse i den nye folkeskoleHans Henrik Hjermitslev, Thomas R.S. Albrechtsen og Bo Morthorst RasmussenDEL 1. Historiske og teoretiske perspektiverKapitel 2. Fra kald til konkurrencestat – Pædagogernes og lærernes professionsdannelse i det 20. og 21. århundredeHans Henrik HjermitslevKapitel 3. Professionsdannelse og tværprofessionel teori og forskningBo Morthorst Rasmussen DEL 2. Samarbejde mellem lærere og pædagogerKapitel 4. Pædagogers samarbejde med lærerne – Paradokser mellem skolepraksis og skolereformen fra 2014 Cristina Daniela GulløvKapitel 5. Dramapædagogik som et fælles mål for det tværprofessionelle samarbejde mellem lærere og pædagogerBolette KvistKapitel 6. Både lærere og pædagoger underviser og opdrager!Helle Bjerresgaard og Bo Morthorst RasmussenKapitel 7. Lærer-pædagog-samarbejdet kan bidrage til at løfte dannelsesopgaven i skolenRikke Osbahr EbsenKapitel 8. Et socialkonstruktionistisk blik på pædagoger og læreres forståelser af egen og hinandens faglighedLene Krogstrup JakobsenKapitel 9. Samarbejde om børns deltagelseChristina Holm PoulsenDEL 3. Organisation og ledelseKapitel 10. Mellem skole og forvaltning – hvordan skoleledere skaber mening ud af kommunal professionsdannelseThomas R.S. Albrechtsen og Michael Normann ChristiansenKapitel 11. Ingen ledelse og intet målrettet tværprofessionelt samarbejde uden følgeskab!Helle Bjerresgaard og Bo Morthorst RasmussenKapitel 12. Den uformelle kommunikation har stor betydning for det tværprofessionelle samarbejde i skolenHelle Bjerresgaard og Bo Morthorst RasmussenDEL 4. Skolen i samfundetKapitel 13. Den åbne og den lukkede skoleAlexander von OettingenKapitel 14. 1+1=3 – Om potentialer i samarbejdet mellem folkeskolelærere og musikskolelærereElse Marie OkkelsKapitel 15. Tidlig literacy på tværsLene Illum SkovKapitel 16. Samarbejde på tværs – netværk og fællesskaber i børnehøjdeBetina Lykke Bergmann, Connie Kock og Elin Holm RasmussenBidragydere
Der var så dejligt ude på landet tager dig i billeder og ord med tilbage til det 20. århundredes bondeland. Fra tiden omkring første verdenskrig til slutfirserne og med vægten lagt på de mennesker, der fødtes, levede og døde i det. Forudsætningerne for livet på landet er i dag nogle helt andre, og det har sat sig tydelige spor overalt, om man nu kan lide eller ej.
Har du nogensinde tænkt over hvad der er bag stikkontakten? The Visual Guide to the Power Grid – Inside the Greatest Machine in the World er en illustreret rundtur i det fascinerende elsystem. Bogen viser det sammenknyttede netværk af brølende maskiner, knitrende infrastruktur og gigantiske investeringer som tilsammen sikrer, at der elektricitet i stikkontakten lige når du har brug for det.Bogen giver svar på spørgsmål som: Hvad foregår der under kølerhjelmen på et kraftværk eller i toppen af vindmølle? Hvorfor svinger elprisen fra time til time og fra sted til sted? Hvordan lægger man elkabler på havbunden? Hvorfor er kontrolrums-ingeniører særligt spændte under VM? Kort sagt: Det er elsystemets ’how stuff works’. Nysgerrige mennesker med interesse for videnskab og energi, vil aldrig se en stikkontakt i samme lys igen.Om forfatteren: Christian Dahl Winther (cand.oecon, ph.d.) har arbejdet med energi i en årrække, og hans passion for elsystemet giver bogen drivkraft og trækker læseren med. Bogen er særligt relevant netop nu, hvor den grønne omstilling er på alles læber, men hvor få kender til den bagvedliggende sektor.
*NO.1 SUNDAY TIMES BESTSELLER*'An unforgettable story of greed, financial madness and moral decay' Rory Stewart'Hilarious, shocking and deeply sad - often in the same sentence' Sunday Times'The Wolf of Wall Street with a moral compass' Irvine WelshAn outrageous, white-knuckle journey to the dark heart of an intoxicating world - from someone who survived the trading game and then blew it all wide open'If you were gonna rob a bank, and you saw the vault door there, left open, what would you do? Would you wait around?Ever since he was a kid, kicking broken footballs on the streets of East London in the shadow of Canary Wharf's skyscrapers, Gary wanted something better. Something a whole lot bigger.Then he won a competition run by a bank: 'The Trading Game'. The prize: a golden ticket to a new life, as the youngest trader in the whole city. A place where you could make more money than you'd ever imagined. Where your colleagues are dysfunctional maths geniuses, overfed public schoolboys and borderline psychopaths, yet they start to feel like family. Where soon you're the bank's most profitable trader, dealing in nearly a trillion dollars. A day. Where you dream of numbers in your sleep - and then stop sleeping at all.But what happens when winning starts to feel like losing? When the easiest way to make money is to bet on millions becoming poorer and poorer - and, as the economy starts slipping off a precipice, your own sanity starts slipping with it? You want to stop, but you can't. Because nobody ever leaves.Would you stick, or quit? Even if it meant risking everything?Number 1 Sunday Times bestseller, March 2024
En fascinerende rejse gennem et stykke dansk herhvervs- og kulturhistorie.De sidste fiskere er en dramatiseret dokumentarisk fortælling om fiskeriets udvikling på den jyske vestkyst. Med udgangspunkt i blandt andre tidligere fiskeriminister Kent Kirks erindringer beskrives fiskeriet fra dengang i 1920’erne, hvor Hans Kirk udgav sin gennembrudsroman Fiskerne, og op til nutidens kvotekonger.Det er en fascinerende rejse gennem et stykke dansk kultur- og erhvervshistorie. Fra de hårde 1950’ere, hvor kutterne var lavet af træ og mændene af jern, op gennem de turbulente 1970’ere og ind i 1980’erne, hvor dansk fiskeri for alvor blev underlagt myndighedernes reguleringer og kvotesystemer. Og til i dag, hvor havfiskeriet herhjemme er en industri fordelt på ganske få hænder, hvoraf meget få er danske.Bogen er også en menneskelig skildring om at leve på og af havet, opleve voldsomme storme og 100-års bølger, om FN-konferencen i Caracas, flodfiskeriet i Afrika og torskekrigen ved Island. Og om at være i skudlinjen på en protestsejlads mod England med den royale engelske flåde som modstander.Den følger også et af de mest vellykkede, kommercielle omskolingsprojekter af fiskere, sø- og redningstjenesten Esvagt, der blev stiftet af tidligere fiskere, og som den dag i dag beskæftiger nogle af de bedste søfolk i nationen.Bogen er blevet til i tæt samarbejde med tidligere fiskeriminister Kent Kirk, der, udover at være morbror til forfatteren, også er hovedkilde i bogen.
Som vener i et legeme strækker uendelige landeveje sig gennem det europæiske landskab, fyldt med rastløs energi og lastbiler i lange kolonner i evig bevægelse dag ud og dag ind fra øst til vest og fra nord til syd. Disse kolonner er Europas pulsslag der holder liv i dette store samfundslegeme.Denne bog er en beretning om de mænd og kvinder der var en del af dette store system. Vi var vidner til et Europa som ikke længere eksisterer. Vi var disse stolte mænd og kvinder der med vores flid, bragte rigdom og velstand til vort land.En fantastisk tid med utrolige oplevelser på godt og ondt som man siger. Det var et privilegium at have haft et sådant arbejde, for kedeligt var det aldrig på noget tidspunkt. Et spændende arbejde, sommetider dog lige rigeligt spændende.Hvad denne beretning ikke siger noget om, er det savn efter hjemmet og familien. Smerten ved at skulle tage afsked den ene gang efter den anden, og den ensomhed man kunne føle når man stod stille i længere tid. Denne følelse er ikke beskrevet fordi den bør være privat, men enhver har nok en fornemmelse af det alligevel.Beretningen er holdt i en lettere morsom og optimistisk stil, for det var egentlig det eneste der kunne holde os i gang det ene år efter det andet. Men fortrød man et sådant arbejde? Aldrig, for de fleste af os var født til det.
De fleste af os ved godt, at vi indimellem presser os selv for hårdt, og at vi burde lade være. Denne bog er til alle, der gerne vil lære at stoppe op i tide. Den er skrevet af stresscoachen Lisbeth Fruensgaard, der samler sin store viden og sin mangeårige erfaring i, hvordan man kommer stress til livs og lærer at leve et godt hverdagsliv, hvor man har sig selv med og ikke er drænet for energi. At stress desværre er ved at være en folkesygdom i den vestlige verden er ikke nogen hemmelighed længere. Lisbeth Fruensgaard opsummerer, hvad årsagerne kan være, og hvor der bør sættes ind. Men hun giver fremfor alt læseren enkle og håndterlige værktøjer til at ændre egne vaner og passe på sig selv – og dermed en nøgle til at slippe stress for altid. For der findes en vej ud af et stresset og presset liv, en vej, der kan være en lang og svær rejse, men som er det hele værd. Lisbeth Fruensgaard angiver fire trin til at komme igennem stress, trin, hvor man skridt for skridt tager livet i egne hænder og holder op med at tilsidesætte sine egne behov. Bogen er let tilgængelig, har mange levende casestories og tydelige grafiske illustrationer, og rådene er lige at gå til, så enhver hurtigt kan tilegne sig dem – også stressramte. Andre tæt på en stressramt, familie, venner, kollegaer og ledere, vil også have stor glæde af de klare anvisninger i Kuren mod stress og forstå, hvad de kan gøre for den stressramte, og hvordan de takler situationen bedst muligt.
"Kunsten at blive et ordentligt menneske" viser, hvordan du ved at lade dig lede af syv dyder og styre udenom syv laster bliver et ordentligt menneske og en god leder, som motiverer andre til samme stræben.Bogen er en introduktion til den etiske og eksistentielle tænkning hos især Aristoteles og Søren Kierkegaard. Samtidig er den en handlingens bog, der demonstrerer, hvordan dydsetikken udvikler vores etiske dømmekraft, værner os mod lastefuld og selvoptaget adfærd og forbinder os med andre – ikke bare i en organisatorisk sammenhæng, men også i det enkelte menneskes liv.Bogen henvender sig til ledere og studerende inden for ledelse og organisation, men kan læses af alle med interesse for etik og personlig dannelse.Pia Søltoft er ph.d. og lektor i etik og religionsfilosofi med særligt henblik på Søren Kierkegaard ved Københavns Universitet. Fra 2010 til 2013 var hun leder af Søren Kierkegaard Forskningscenteret og en af nøglepersonerne i markeringen af 200-året for Søren Kierkegaards fødsel. Sammen med den norske advokat og forfatter Tormod Tingstad har hun skrevet bogen "Kunsten at blive et godt menneske", som blandt andet baserer sig på Søren Kierkegaards filosofi.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.